sábado, 28 de diciembre de 2013

TWITTER

DESCRIPCIÓ:
El twitter és un servei d’Internet que permet enviar i llegir missatges de no més de 140 caràcters (denominats tweets, tuits o piulades).  Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l’usuari i són enviades de manera immediata a altres usuaris que han triat l’opció de rebre-les (et segueixen). L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics (el perfil està privat), o permetre el seu accés a tots els usuaris (és l’opció que hi ha per defecte).

Hi ha una sèrie de conceptes que cal tenir clars alhora d’usar el twitter. Tot seguit, els enumenaré (primerament citaré la paraula en anglès i desprès en català) i els explicaré breument.
·         Twitter/tuiter: és el nom de la pàgina web.

·         Twitters/tuitadors, tuiters, piulaires: són els usuaris.

·         Follower/seguidor: són tots els usuaris que et segueixen.

·         Following/seguint: són tots els usuaris que tu segueixes.

·         Tweet, tuit o piulada: és el contingut que s’expressa amb un màxim de 140 caràcters que pots compartir amb altres persones.

·         Update/actualitzar: et permet veure nous tweets, tuits o piulades que potser en el moment que has entrat no hi eren.

·         Trending topic/tema de moda: són els temes del moment o tendències i fan referència als hastags o les paraules que més s’han usat al llarg del dia.

·         Retweet/retuitejar, repilular: serveix per difondre algun missatge d’un altre usuari de manera immediata. Aquest missatge apareix al teu perfil de twitter.

·         Hashtag/hashtag: s’expressa amb el símbol # i serveix per etiquetar i classificar els diversos temes que es parlen al twitter.



REFLEXIÓ:
Fins ara, mai havia usat el twitter, no m’havia cridat gaire l’atenció. Un cop ens van ensenyar com s’utilitzava i quines eren les seves característiques, vaig decidir provar i vaig endinsar-me en aquest món. Ara, gairebé després de quatre mesos, considero que el twitter és una eina útil per a moltes persones (famosos, alumnes, professors, etc.) ja que pots compartir amb la resta notícies, pensaments, sentiments, etc. i en un màxim de 140 caràcters (això fa que expressis la teva idea d’una manera clara, destaques les idees més importants).


AMPLIACIÓ:
Per finalitzar, aquesta entrada m’agradaria convidar-vos a que miréssiu el twitter de l’Albert Espinosa. Els seus tuits van dirigits, normalment, a persones del seu entorn personal o professional. També, podem saber què fa durant el dia ja que actualitza aquesta xarxa social diverses vegades al dia. I, acostuma a respondre i a donar les gràcies a tots els seus seguidors que li fan preguntes o el feliciten. Tot seguit, visualitzareu dos exemples del que acabo d'explicar.





 

2 comentarios:

  1. Jo tampoc havia utilitzat mai el twitter, estic totalment acord amb el que comentes.
    Afegir que gràcies al twitter descobrim moltes coses noves, ja siguin des d'articles fins a noves aplicacions o jocs diversos!!
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per participar en aquesta entrada. M'agrada compartir idees i pensaments amb els meus companys de grau. Fins aviat!

    ResponderEliminar