sábado, 28 de diciembre de 2013

DESCRIPCIÓ:

Google Drive és un servei d’allotjament d’arxius i cada usuari té 15 gigabytes d’espai gratuït per guardar documents. Aquest va substituir a Google Docs el 24 d’abril del 2012. Aquest té tres característiques principals: els documents estan en línia, estan en el núvol i, per tant, són accessibles des de qualsevol lloc sempre que disposem d’Internet; permet compartir documents amb altres persones i poden ser penjats a la xarxa directament.


Tot seguit, explicaré diversos conceptes que considero que s’han de tenir clars alhora d’usar Google Drive:

-          La meva unitat: conjunt de documents que creï el propi usuari

-          Compartit amb mi: conjunt de documents que hagis compartit amb una o diverses persones. Un dels grans avantatges que té Google Drive és que facilita el treball cooperatiu. Quan treballem en grup fem dues activitats importants: una és el redactat del producte final i, l’altra és el procés de discussió, de presa de decisions on proposem idees, fem suggeriments, etc. i aquesta eina, a través dels diversos comentaris que es poden fer en el mateix document, facilita la feina en grup. També, es pot treballar en grup en diferents franges horàries i es pot usar el xat si hi ha persones connectades per parlar de manera instantània.

-          Destacats: són els arxius i les carpetes que consideres importants.

-          Recent: són els documents que hem creat fa menys temps.

-          Carpeta: serveix per guardar documents, fer subcarpetes i decidir si vols compartir-la amb una o diverses persones.

-          Permet crear tot tipus de documents: documents de text, fulls de càlcul, dibuix, formulari, presentacions.


Per últim dir que, és accessible a través de la seva pàgina web des de qualsevol ordinador i té aplicacions per iOS i Android que permeten editar documents i fulls de càlcul.


REFLEXIÓ:
Google Drive és, sense dubte, el millor descobriment que he fet al llarg del semestre ja que abans de començar la meva etapa universitària no sabia de la seva existència. I, ara afirmo rotundament, que és una eina realment útil per estudiants, docents, etc. ja que et facilita molt més el treball individual (et permet crear còpies de seguretat en línia i, això fa que els documents estiguin segurs, saps que no els perdràs ja que estan en el núvol) i en grup (el fet de poder compartir documents amb altres persones, fer comentaris, parlar pel xat de manera instantània, etc. fa que el treball amb altres persones sigui més fàcil i còmode).


AMPLIACIÓ:
Per tal d’ampliar les meves explicacions i fer que els vostres coneixements sobre Google Drive siguin més amplis us facilito un tutorial on explica de manera clara i detallada com s’usa i quines possibilitats t’ofereix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario