sábado, 28 de diciembre de 2013

SCRATCH

DESCRIPCIÓ:
L’Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als nens i els permet manifestar, explorar i experimentar idees de manera original i creativa. Això fa referència als diversos passos que han de seguir per desenvolupar el seu projecte: primerament, es plantegen un objectiu que volen assolir; després desenvolupen la seva idea per arribar a aquell objectiu inicial (han de crear una història amb uns personatges. Aquests es poden moure, parlar, etc., uns paisatges determinats que els escolleixen ells mateixos i unes seqüències) i, finalment podran compartir amb el món els seus projectes, a l’igual que tu podràs visionar els projectes creats per altres persones i agafar idees per tal d’enriquir els pròxims projectes.
 
L’Scratch fa que els nens treballin amb un repte, amb un objectiu (han de triar els espais, els personatges, han de crear les seqüències) i, permet crear projectes amb grups i això fa que treballin col·laborant els uns amb els altres, aportant idees i complementant les idees individuals amb les dels companys. També, ajuda a fer volar la imaginació i la creativitat dels infants ja que combinen diversos elements per arribar a una solució; ajuda a motivar-los perquè són ells els que creen els projectes i volen fer-los el màxim de bé possible; treballen l’adaptabilitat ja que pot ser que en el projecte creat falli algun dels elements i, això fa que s’hagin d’adaptar als canvis i fer el possible per solucionar-los.

Finalment dir que, l’edat en què normalment els nens comencen a usar l’Scratch és a 3r de primària ja que dominen el llenguatge, les seqüències, etc.



REFLEXIÓ:
Inicialment, pensava que seria complicat treballar amb l’Scratch ja que em costava sincronitzar els passos, els moviments, les paraules dels personatges escollits. Però, progressivament, vaig anar descobrint les possibilitats que t’ofereix l’Scratch i vaig començar a familiaritzar-me més (complementant les explicacions fetes a l’aula on estudio Educació Primària amb tutorials visionats a Internet).
 
Així,  vaig adonar-me’n que és un programa que el podem usar a l’aula com a futurs mestres ja que treballa diferents aspectes importants. Permet que els nens es diverteixin i alhora aprenguin.



AMPLIACIÓ
Per acabar, us convido a mirar aquest vídeo. La Carlota Bujons i el Frank Sabaté, mestres de l'Escola Projecte de Barcelona, ens expliquen quins són els avantatges de l’Scratch i ens fan una proposta per treballar a l’aula amb aquest.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario