sábado, 28 de diciembre de 2013

CURACIÓ DE CONTINGUTS-SCOOP.IT

DESCRIPCIÓ:
Aquest avenç de les noves tecnologies ha fet que disposem d’un munt d’informació sense cap límit. Constantment ens arriben dades, notícies, etc. noves a través de la televisió, dels mòbils, de les xarxes socials, entre d’altres i, moltes vegades, aquesta informació arriba a nosaltres sense prèviament haver-la demanat. Així, hem de ser crítics i saber analitzar i seleccionar la informació que rebem ja que no tota és vàlida. Per tant, hem de fer la tasca de curadors de continguts  i, l’eina Scoop.it ens facilita aquesta feina.

L’Scoop.it ens permet reunir informació per mostrar-la i compartir-la d’una manera visualment atractiva a Internet. Així, ens deixa compartir diversos continguts que ens semblen útils o interessants a la xarxa.  No cal que anem a buscar la informació ja que si ens subscrivim a les fonts que ens interessen, aquesta arriba a nosaltres. Es poden crear diversos tòpics amb paraules clau que tinguin relació amb aquests tòpics. D’aquesta manera, rebrem diverses notificacions d’articles, entrades de blocs, etc. que estan relacionades amb el tòpic que ens interessa. A més a més, gràcies al codi RSS, podrem determinar d’ on volem rebre la informació.

Finalment dir que, totes les notícies, articles, entrades de blocs, etc. es poden compartir també a través de xarxes socials (Twitter o Facebook).
 



REFLEXIÓ:
El fet d’accedir a tanta quantitat d’informació fa que haguem de ser crítics. Hem de saber seleccionar la informació què és vàlida de la que no ho és. I, com a futurs mestres haurem de fomentar i potenciar aquest esperit crític en els nostres alumnes.
 
L’ Scoop.it. és una eina de gran utilitat ja que et permet seguir a altres persones que els interessen els mateixos tòpics que a tu i, d’aquesta manera, pots cercar notícies, articles, entrades a blocs, etc. que no has sigut capaç de trobar anteriorment. També, podem triar quina és la informació que volem rebre i, això farà que no perdem tant temps buscant i seleccionant informació que s’ajusti al que busquem.


AMPLIACIÓ:
Per finalitzar, m’agradaria compartir amb vosaltres una informació que us pot ser de gran utilitat. Eva Sanagustín Fernández ens explica en què consisteix el procés de curació de continguts a partir de deu passos:
  1. Elegir el tema a filtrar, aquest ha de ser del teu interès
  2. Escollir les paraules clau
  3. Triar les fonts d’informació (on puc trobar les paraules clau)
  4. Crear alertes per seguir les fonts (és un sistema que permet que m’arribi la informació sense haver-la d’anar a buscar jo)
  5. Determinar un criteri per escollir quelcom (m’arriba molta informació i he de saber triar-la)
  6. Determinar com ho veurà l’usuari (a través d’una eina)
  7. Determinar com serà l’eina
  8. Triar l’eina de publicació
  9. Combinar el contingut amb l’original (a partir dels comentaris)
  10. Promocionar el contingut filtrat (com dono a conèixer aquest contingut)

No hay comentarios:

Publicar un comentario